Woocommerce - PayPal

Dział poświęcony pozostałym kwestiom związanym z kodowaniem w CMS Wordpress.
no avatar
mdesign
 
Posty: 8
Reputacja: 0 pkt
Od: 2 gru 2019, o 12:44

Woocommerce - PayPal

przez mdesign » 12 sty 2021, o 12:53

Witam,
proszę o pomoc:
potrzebuję zmienić w sklepie internetowym, nazwę przycisku. Podczas składania zamówienia w sklepie i wyborze płatności PayPal, mój przycisk realizujący płatność nazywa się "kontynuuj do PayPal" a potrzebuje aby nazywał się "Kupuje i płacę" gdzie to mogę zmienić, nie mam pojęcia gdzie szukać tego w kodzie.

no avatar
baltrek
Świeżak
 
Posty: 132
Reputacja: 9 pkt
Od: 30 paź 2020, o 17:43

Re: Woocommerce - PayPal

przez baltrek » 12 sty 2021, o 13:26

w functions.php dodaj
Powinno pomóc
Kod: Zaznacz cały
add_filter( 'gettext', 'custom_paypal_button_text', 20, 3 );

function custom_paypal_button_text( $translated_text, $text, $domain ) {
switch ( $translated_text ) {
case 'Proceed to PayPal' :
$translated_text = __( 'Kupuje i płacę', 'woocommerce' );
break;
}
return $translated_text;
}

no avatar
mdesign
 
Posty: 8
Reputacja: 0 pkt
Od: 2 gru 2019, o 12:44

Re: Woocommerce - PayPal

przez mdesign » 12 sty 2021, o 13:33

a przepraszam, jeszcze ze zapytam, gdzieś na początku kodu ? i czy przy aktualizacji motywu nie zniknie mi to ?

no avatar
mdesign
 
Posty: 8
Reputacja: 0 pkt
Od: 2 gru 2019, o 12:44

Re: Woocommerce - PayPal

przez mdesign » 12 sty 2021, o 17:16

niestety to nie poskutkowało

no avatar
mdesign
 
Posty: 8
Reputacja: 0 pkt
Od: 2 gru 2019, o 12:44

Re: Woocommerce - PayPal

przez mdesign » 26 sty 2021, o 14:55

Czy może mi ktoś pomóc ?

no avatar
baltrek
Świeżak
 
Posty: 132
Reputacja: 9 pkt
Od: 30 paź 2020, o 17:43

Re: Woocommerce - PayPal

przez baltrek » 27 sty 2021, o 10:17

Sprawdziłem teraz na jednej ze stron u siebie. Wszystko działa jak należy.
wątpię że to powinno pomóc ale zmień jeszcze

case 'Proceed to PayPal' :
na
case 'kontynuuj do PayPal' :

jeżeli to też nie pomoże to myślę że tak przez forum to więcej nie pomogę, mogę zajrzeć bezpośrednio na stronę ale będę potrzebował od ciebie dane do strony, bo po prostu ona nie działa standardowo jak powinno.

A co do aktualizacji szablonu. Jeżeli szablon masz zrobiony profesjonalnie czyli poza szablonem (Hesia) posiadasz też Hestia-child i to w tym child theme dodasz do functions ten kod to nic po aktualizacji nie zniknie. Wszystko zależy od tego gdzie ten kod umieścisz.




  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Kodowanie w Wordpressie

Kto przegląda forum Wordpress

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron