Strona 1 z 3

PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 13:37
przez Olajka
Mam 3 wersje językowe strony. Za pomocą PolyAng mam piękne ikonki do przełączania mdzy stronami, ale niestety nie mogę sobie poradzić z następującym zagadnieniem. Otóż wchodzę na np. stronę Kontakt, klikam na flagę eng i mam stronę po angielsku. Chciałabym teraz kontynuować przeglądanie innych stron po angielsku, ale kliknięcie którejkolwiek, przeładowuje mi stronę na polski. Dlaczego „nie trzyma” strony?

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 18:07
przez bercik156
Ponieważ w PolyLang musisz stworzyć kilka custom menu (po jednym do każdego języka)

Czyli zakładając, że masz Polski, Angielski i Francuski musisz stworzyć np. menu_pl, menu_ang i menu_fr potem w zarządzaniu lokalizacjami ustawiasz odpowiednie menu do odpowiedniego jezyka.

Dodam jeszcze że po to jest to menu w kilku wersjach żeby linki były poprawne tj. https://wordpress.org.pl/pl/onas, https://wordpress.org.pl/eng/about itd.

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 18:17
przez Olajka
hmm. raczej to już mam. http://maksymilianpawlowski.eu/wordpress/ chodzi mi o to, że jak jestem na np. Kontakt pl, a później przełączam go na ang, to mam kontakt ang. I później chcę poczytać "About me", klikam w to i jestem automatycznie przekierowywana na " O mnie", a chciałabym poczytać About me...

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 18:26
przez bercik156
Ale jak chcesz to przeczytac jak widze ewidentnie link nie do about-me a do o-mnie :)

Polska wersja menu:
http://maksymilianpawlowski.eu/wordpres ... hp/o-mnie/
Angielska wersja menu:
http://maksymilianpawlowski.eu/wordpres ... hp/o-mnie/

Musi byc link w anglojezycznym menu do anglojezycznej wersji strony :)

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 19:49
przez Olajka
Drogi Berciku156 :) Obawiam się, że głupnę. Wydaje mi się, że to tam... Gdzie i jak to ustawić, wskaż mi, poproszę.

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 19:58
przez bercik156
Po kolei

Robisz 3 menu

Jedno polskie drugie angielskie i trzecie szwedzkie.

Czyli wiadomo tak jak masz teraz z tym ze w samym menu np angielskim musisz dla about zmienic link do podstrony. Czyli po prostu w menu klikasz na to about i zmieniasz link (odnosnik) na poprawny. Ewentualnie jesli nie masz opcji zmiany linka musisz dodać własny. Jest tam taka opcja. :)

Jak masz jakies watpliwosci zawsze mozesz dodac jakies screenshoty bo ja tez z pamieci Ci to pisze :)

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 20:19
przez Olajka
Tak jak w pliku odnośnik? Całkiem na piechotę? To najpierw muszę opublikować stronę najpierw.
Dlaczego szwedzkie publikacje pokazują +, jak z któregoś menu przeklikuję na szedzkie publikacje, to one są?

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 21:19
przez bercik156
Plus oznacza brak tlumaczenia, a jak w niego klikniesz mozesz dodac tlumaczenie :)

Kurde... Generalnie wyglada to tak ze jest ok i powinno Ci to dzialac. Chociaz pokaz jeszcze np to about me tzn rozwin to. :)

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 21:34
przez Olajka
Wiem, tylko że to tłumaczenie jest - zerknij. Nie mam pouzupełnianych na sztywno odnośników. Czy mam to zrobić? Sądziłam, że to się robi automatycznie. Jeśli mam zrobić na sztywno, muszę najpierw opublikować stronę.

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

PostNapisane: 14 maja 2018, o 21:44
przez bercik156
Dobra juz wiem co zrobilas :D
Usun z menu ang to "about me" i dodaj "strone" o nazwie about me i obczaj czy dziala :)