Strona 1 z 2

Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 29 mar 2013, o 20:19
przez Sas
Witajcie z racji iż jest to mój pierwszy post więc WITAM jeszcze raz;)

Więc tak. Dopiero co zaczynam zabawę z WordPressem i mam pewien problem.
Mianowicie przeszukując śmieci na kompie znalazłem szablon Daisho. Więc postanowiłem sobie go zainstalować i chwile się nim pobawić zanim pójdzie w otchłań kosza. Ale przy uploadzie obrazka do "Portfolio" wyskoczył mi bład KLIK. A z racji iż jestem osobą która jak czegoś nie naprawi to nie zaśnie to mam problem;D. Czym to może być spowodowane? Złe CHmod?

Re: Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 30 mar 2013, o 01:23
przez admin
Może to brak miejsca na serwerze, bo status przesyłania masz na 82%?

Re: Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 30 mar 2013, o 13:02
przez Sas
Znaczy serwer jest czysty nie liczac WP... Normalny upload plików działa tylko ten "szablonowy" upload wysypuje bład. A postęp % jest rozny raz 93% raz 85%...

Re: Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 30 mar 2013, o 17:02
przez 1Frum3
A czy plik nie jest uszkodzony? Pamiętam, że kiedyś trzeba było nadać odpowiedniemu plikowi uprawnienia do zapisu, ale nie pamiętam jakiemu :/

Re: Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 30 mar 2013, o 17:08
przez Sas
Ale plik w sense? Jeżeli chodzi o Szablon to się przyznam nawet uległem piractwu i ściągłem z jakiegoś innego źródła go ale nadal to samo.. a ten plik co wrzucam to działa zwykły JPG (z reszta z kazdym sie tak dzieje ).

Re: Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 31 mar 2013, o 13:47
przez Kowalik
Jaki serwer, czego używałeś do uploadu plików WP, skąd pobrana paczka WP a skąd szablonu? Dodam że osobiście miewałem problemy z identycznym błędem na dwóch serwerach, źle skonfigurowanym dedykiem na OVH, oraz współdzielonym na WEBD.

Re: Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 31 mar 2013, o 14:20
przez Sas
Serwer CBA.pl (taki tylko do zabawy)
WP zainstalowany przez ich kreator
Szablon gdzieś na kompie znalazłem wiec sam nie wiem skad on jest..

Na jednym z forum jeden kolega napisał mi że miał taki problem napisał do supportu i "Na moim hostingu o12.pl pomoc techniczna naprawiła ten błąd przez zmianę konfiguracji PHP (cokolwiek to znaczy). W każdym razie teraz wszystko śmiga jak należy ... " Więc może i tu jest ten problem

Re: Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 31 mar 2013, o 15:01
przez Kowalik
Skoro z instalatora to wykluczam błąd uploadu. Napisz więc do supportu i niech to usuną. Jak pisałem wyżej, na OVH miałem to samo, przez źle skonfigurowany serwer.

Re: Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 2 kwi 2013, o 09:19
przez Tepateady70
Możliwe, że masz blokadę na serwerze. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie napisanie do pomocy technicznej ;)

Re: Problem z Uploadem Plików

PostNapisane: 3 kwi 2013, o 14:38
przez Edmis19
Daj znać jak sobie z tym poradziłeś bo kiedyś miałem podobny problem a zapomniałem jak go rozwiązałem ;D