UrbanNews problem ze sliderem

Informacje na temat popularnych motywów Wordpress, tych darmowych jak i premium.
no avatar
Nerox
 
Posty: 5
Reputacja: 0 pkt
Od: 17 lut 2015, o 15:17

UrbanNews problem ze sliderem

przez Nerox » 17 lut 2015, o 15:22

Witam serdecznie,
zakupiłem ostatnio szablon UrbanNews z tehemforest, ale nie istotne.
Mam problem, bo nie ma tam opcji z panlu admina wyłączenia slidera, a nie chciałbym go mieć. Chodzi o sekcję z fotki.

Obrazek

Jest w stanie mi ktoś wskazać miejsce gdzie takowy slider się znajduje, abym mógł go usunąć? W którym pliku? http://www.ies.hekko24.pl - to adres strony.

Bardzo dziękuje za pomoc

no avatar
admin
Administrator
 
Posty: 629
Reputacja: 38 pkt
Od: 30 sty 2013, o 17:39
Lokalizacja: Kraj nad Wisłą

Re: UrbanNews problem ze sliderem

przez admin » 17 lut 2015, o 15:52

Przeszukaj pliki szablonu dla frazy section-four i skasuj/zakomentuj całego div'a. Kod może występować np. w home.php, front-page.php, index.php, slider.php, functions.php itp, w pliku php :)

no avatar
Nerox
 
Posty: 5
Reputacja: 0 pkt
Od: 17 lut 2015, o 15:17

Re: UrbanNews problem ze sliderem

przez Nerox » 17 lut 2015, o 16:10

Szukałem tego już wcześniej, ale to tylko w css jest ;/

no avatar
admin
Administrator
 
Posty: 629
Reputacja: 38 pkt
Od: 30 sty 2013, o 17:39
Lokalizacja: Kraj nad Wisłą

Re: UrbanNews problem ze sliderem

przez admin » 17 lut 2015, o 16:13

a w pliku .js z JQuery coś jest?

no avatar
Nerox
 
Posty: 5
Reputacja: 0 pkt
Od: 17 lut 2015, o 15:17

Re: UrbanNews problem ze sliderem

przez Nerox » 18 lut 2015, o 21:39

Nie widze nic...
Dlatego nie lubie kupować szablonów...

no avatar
admin
Administrator
 
Posty: 629
Reputacja: 38 pkt
Od: 30 sty 2013, o 17:39
Lokalizacja: Kraj nad Wisłą

Re: UrbanNews problem ze sliderem

przez admin » 18 lut 2015, o 23:12

Samemu kodować jeszcze trudniej ;)
To trochę dziwne że nie ma w szablonie możliwości jego wyłączenia, a czy masz jakiś kontakt do autora, sądzę że najłatwiej byłoby, o ile jeszcze nie oceniłeś motywu na tehemforest ;)

Ewentualnie być może slider nie uaktywniłby się gdyby wpisy nie były zaznaczone, aby wyświetlały się w sliderze. Sprawdź w szczegółach wpisów opcje takiego wyróżnienia do wyświetlania w sliderze, być może jeśli będzie brak tego typu postów nie pojawi się na stronie.




  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Motywy Wordpress

Kto przegląda forum Wordpress

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości