Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

Pomoc w instalacji i konfiguracji, aktualne wersje i spolszczenia, porady Wordpress.
no avatar
radfij
 
Posty: 8
Reputacja: 0 pkt
Od: 11 gru 2018, o 18:38

Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez radfij » 11 gru 2018, o 18:57

Witam serdecznie wszystkich użytkowników,

Jestem nowy, uczę się. Mam wielki problem, który mam nadzieję, że pomożecie mi rozwiązać.

Mam taki problem, że po aktualizacji WORDPRESS-a do wersji 5 źle mi działa edycja stron (o ile ja to awaryjnie ogarnę, to dział Zamówień w moje pracy już nie - I JEST TO MEGA WAŻNE).

Jak edytuję podstronę to w niektórych podstronach wyświetla mi dobrze i mogę zrobić prawie wszystko (czyli tak jak było kiedyś - screen 1 - taki był widok.

Teraz taki widok jest tylko na niektórych podstronach edytowanych. Na tych najważniejszych, gdzie edytuje to dział Zamówień jest widok jak na screenie 2. Problem tu jest taki, że nie ma przycisku "dodaj media", nie można rozszerzać tabelek, rozjechało się wszystko, wszystko wolniej działa. Wszystko jest ścieśnione w bloku w którym czasem strzałkami da się coś przewinąć, ale nie zawsze. Tak nie było. Reszta funkcjonalności jest OK. Co można zrobić, żeby to działało jak kiedyś?

Chciałbym, żeby wszystkie strony mogły być edytowane tak jak na screenie 1 (czyli tak jak kiedyś). To co teraz jest to jakaś porażka - od Bethesdy się uczą czy co? ;-)

Już nie mówiąc o tym, że teraz robi mi "autosave" co chwilę nawet jak nie chcę. Próbowałem to przestawić, ale nie widzę takiej opcji.

Jeśli się tak już nie da (czyli po staremu) to chociaż, żeby jakiś widget (wtyczka) umożliwiła prostą edycję (gdzie nic się nie rozjedzie itd.) i nie informatycy sobie z tym poradzą. Próbowałem paru wtyczek (np. Sandwitcha), ale nadal d**** - może coś polecicie? Byłbym bardzo, a to bardzo zobowiązany :-) Proszę gorąco bo na włosku zawisłą moja kariera zawodowa (od WORDPRESSA nie byłem nigdy ekspertem, raczej sieci, serwery, serwis, elektronika itd.)

Próbowałem sam to rozgryźć, ale nic nie daje efektów, a WORDPRESSA musiałem zaktualizować bo pewne wtyczki przestały działać na starej wersji.

Jak to nie zacznie jakoś tam działać to mam przewalone :-(

PS. Zgodnie z RODO screeny, które wysłałem są zanonimizowane.

Z góry dzięki Panie i Panowie, proszę o pomoc, a uratujecie mi życie ;)

Pozdrawiam.
Załączniki
1.png
1.png (164.52 KiB) Przeglądane 173 razy
2.png
2.png (67.31 KiB) Przeglądane 173 razy
Ostatnio edytowano 11 gru 2018, o 20:53 przez radfij, łącznie edytowano 2 razy

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 135
Reputacja: 4 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez seopst » 11 gru 2018, o 19:13

Zapytaj hosting o backupu ...z tym najnowszym WP są niezłe jaja
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://top-strona.pl

no avatar
radfij
 
Posty: 8
Reputacja: 0 pkt
Od: 11 gru 2018, o 18:38

Re: Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez radfij » 11 gru 2018, o 19:19

To home.pl oni nie robią backupu raczej. Ale spytam. A inne rady? ;)

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 135
Reputacja: 4 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez seopst » 11 gru 2018, o 19:55

robia płatny jest 35zł na dodatek tylko z 3 ostatnich dni ....chyba inne rady nie wybieraj hosta na home oraz zawsze rób kopie strony na hostingu ja po aktualizacji nowego WP też korzystałem z kopii bo mi sie wszystko wysypało
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://top-strona.pl

no avatar
radfij
 
Posty: 8
Reputacja: 0 pkt
Od: 11 gru 2018, o 18:38

Re: Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez radfij » 11 gru 2018, o 19:59

To strona organizacji, nie mam na to wpływu ile robią. Jutro może się dowiem. A co na ten błąd co pokazałem to nie ma innej rady? To tak w nowym ponoć "rewolucyjnym" WP działa? No bez jaj?

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 135
Reputacja: 4 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez seopst » 11 gru 2018, o 20:03

Podkreślam raz jeszcze na home robią kopię z tylko 3 dni zatem jeśli aktualizowałeś WP dziś to masz czas do czwartku bo w piątek ci zrobią kopię z tymi obecnymi błędami.
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://top-strona.pl

no avatar
radfij
 
Posty: 8
Reputacja: 0 pkt
Od: 11 gru 2018, o 18:38

Re: Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez radfij » 11 gru 2018, o 20:12

dzwonię tam, ale póki co nikt nie odbiera

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 135
Reputacja: 4 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez seopst » 11 gru 2018, o 20:17

Masz dane login hasło do home od klienta? Zaloguj się i pisz do home z poziomu "pomocy" panelu. Maja dyżury jak nie masz dostępu będziesz musiał się "sypnąć" że masz problem i poprosić właściciela www żeby napisał do home o przywrócenie całej www. Możesz też czekać na inne porady ale pamiętaj że z tym właśnie WP sieć zgłasza sporo problemów a zegar tyka.
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://top-strona.pl

no avatar
radfij
 
Posty: 8
Reputacja: 0 pkt
Od: 11 gru 2018, o 18:38

Re: Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez radfij » 11 gru 2018, o 20:26

Napisałem im. I co zrobić jak dadzą kopię? Na FTP ?

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 135
Reputacja: 4 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: Panie i Panowie WIELKA prośba o pomoc

przez seopst » 11 gru 2018, o 20:27

Ależ skąd poproszą cie o przelew i sami to zrobią zarabiają nawet na kopiach (na marginesie) nie aktualizuj do nowego WP oczywiście
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://top-strona.pl

Następna strona



  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Instalacja i Konfiguracja Wordpress

Kto przegląda forum Wordpress

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości