Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

Dział dot. modyfikacji motywów Wordpress oraz rozwiązań napotkanych problemów.
no avatar
xkasjan7
 
Posty: 1
Reputacja: 0 pkt
Od: 1 lip 2019, o 19:49

Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez xkasjan7 » 1 lip 2019, o 19:54

Cześć,
używam motywu Astra. Mam problem z rozwijanym menu na stronie głównej. Po dodaniu podstrony, przy rozwijanej liście nie widać tytułu podstrony. Zostawiam poniżej zdjęcie.
https://imgur.com/bWxwWmB
Na białym polu powinien znaleźć się napis "Plan lekcji". Klikając w to miejsce przenosi mnie do nowej podstrony, gdzie już z poziomu menu widać podstronę.
https://imgur.com/a/VpUVbvv

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

Avatar użytkownika
tuning4web
Bloger
 
Posty: 233
Reputacja: 23 pkt
Od: 6 paź 2016, o 09:11

Re: Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez tuning4web » 2 lip 2019, o 11:37

Cześć, bez adresu strony raczej nikt nie będzie w stanie pomóc..
wp-info - Porady i informacje na temat WordPressa | Tuning4Web - Przyspiesz/zmodyfikuj swoją stronę www

no avatar
stalker2000
 
Posty: 5
Reputacja: 0 pkt
Od: 17 sty 2020, o 14:48

Re: Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez stalker2000 » 17 sty 2020, o 15:05

Witam,
Mam ten sam problem. Pododawałem do menu rozwijane podkategorie i wszystkie wyświetlaj się na biało. Mogę tylko edytować obramowanie i odstęp rozwijających się podmenu, ale nazwa każdej z nich jest niewidoczna i nie ma jak ją wyedytować. Identyczna sytuacja jak u Ciebie na zdjęciach.
Czy udało Ci się go rozwiązać ?

Adres mojej strony: http://www.prokofen.pl

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 170
Reputacja: 5 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez seopst » 17 sty 2020, o 15:16

Kolor tła i kolor czcionki identyczny jak wam się nie chce dochodzić gdzie jest zmiana koloru to zainstalować to /Responsive Menu/ i powinno być miodzio po odpowiedniej konfiguracji.
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://seopst.pl

no avatar
stalker2000
 
Posty: 5
Reputacja: 0 pkt
Od: 17 sty 2020, o 14:48

Re: Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez stalker2000 » 17 sty 2020, o 15:45

Dzięki za podpowiedź, ale widzę jeszcze jeden błąd z mojej strony. Po kliknięciu w jedno z białych pól przechodzę na stronę, która nie ma tych samych parametrów co strona główna. Pewnie trzeba kopiować parametry i tworzyć nową stronę z tymi parametrami. Jestem zielony więc szukam po necie, ale nie zawsze udaje się znaleźć odpowiedź. Co do edycji menu myślałem o wtyczce "Mega Menu for Astra by QuadMenu". Czy to dobry pomysł ? Nie chcę sobie zaśmiecić Wordpressa niepotrzebnymi wtyczkami. Czy do kopiowania i tworzenia podstron też użyć wtyczki czy może jest zbędna ?

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 170
Reputacja: 5 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez seopst » 17 sty 2020, o 16:44

Powiem ci tak, unikaj podmenu czy submenu jak zwał tak zwał dlaczego? Bo to nie zawsze działa ok, na smartfonach i tabletach czasem prowadzi to do zagubienia użytkownika na takim urzadzeniu niektóre wtyczki WP do cache czy optymalizacji potrafią uniemożliwić pokazanie się submenu a tu chodzi przecież o komfort nawigacji strony wiec nie twórz submenu tylko daj wsio jako główne menu i niech to będzie hamburgerMENU jak u https://seopst.pl/.
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://seopst.pl

no avatar
stalker2000
 
Posty: 5
Reputacja: 0 pkt
Od: 17 sty 2020, o 14:48

Re: Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez stalker2000 » 17 sty 2020, o 17:26

Zależy mi tym żeby strona wyświetlała się dobrze na pc, reszta jest mniej ważna. Rozumiem że hamburger Menu sprawia mniej problemów, ale osobiście dobrze skonstruowane menu rozwijane jest estetycznie lepsze i strona wygląda bardziej profesjonalnie a to jest dla mnie priorytetem.

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 170
Reputacja: 5 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez seopst » 17 sty 2020, o 22:16

Jak uważasz ilość wejść "moblinych" wzrasta, a Google w Consoli prezentuje komunikat "Twoja witryna przeszła na indeksowanie zoptymalizowane pod kątem urządzeń mobilnych. Większość żądań indeksowania wysyłanych przez Google do Twojej witryny będzie pochodzić od robota indeksującego strony na komórki."
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://seopst.pl

no avatar
stalker2000
 
Posty: 5
Reputacja: 0 pkt
Od: 17 sty 2020, o 14:48

Re: Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez stalker2000 » 18 sty 2020, o 00:05

Już znalazłem. Dla niektórych pewnie moje pytanie było banalne, ale nie będąc zawodowo związanym w tworzeniem stron i nie znając języka angielskiego mam duży problem w poruszaniu się w Wordpresie.
Więc dla zielonych tak jak ja :mrgreen: Edycji kolorów czcionek i tła menu głównego dokonuje się po przejściu na "Dostosuj". Potem otwieramy zakładkę "Header", następnie wybieramy "Transparent Header" i tam w dziale "Colors & Background" możemy edytować kolory i tło w Menu lub Submenu.

no avatar
multidimentional
 
Posty: 2
Reputacja: 0 pkt
Od: 3 lut 2020, o 18:30
Lokalizacja: Irlandia

Re: Motyw Astra - problem z rozwijanym menu

przez multidimentional » 3 lut 2020, o 18:36

stalker2000 napisał(a):Już znalazłem. Dla niektórych pewnie moje pytanie było banalne, ale nie będąc zawodowo związanym w tworzeniem stron i nie znając języka angielskiego mam duży problem w poruszaniu się w Wordpresie.
Więc dla zielonych tak jak ja :mrgreen: Edycji kolorów czcionek i tła menu głównego dokonuje się po przejściu na "Dostosuj". Potem otwieramy zakładkę "Header", następnie wybieramy "Transparent Header" i tam w dziale "Colors & Background" możemy edytować kolory i tło w Menu lub Submenu.

Tak, to jest jeden z lepszych motywow ale pod wzgeldem dobrania kolorow i ustawien bolu glowy mozna czasem dostac.




  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Modyfikacja motywów Wordpress

Kto przegląda forum Wordpress

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości