Hej,
Nie martw się, nie tylko Ciebie nurtuje te pytanie. W dzisiejszych czasach ofert na hosting strony internetowej jest tak wiele, że bez problemu można się w nich pogubić. Prawie każda firma hostingowa oferuje nam liczne rabaty i darmowe dodatki. Jednak w tym gąszczu ofert powstaje pytanie jaki hosting wybrać pod WordPressa i mam nadzieję, że poniżej znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania.
Aby Twoja strona internetowa działała szybko na każdym urządzeniu ważny jest niezawodny serwer z wydajną konfiguracją, który zagwarantuje szybkie ładowanie Twojego WordPressa oraz krótki czas odpowiedzi serwera (TTFB). Dodatkowym atutem będą szybkie dyski SSD/NVME oraz protokół HTTP/2, który odpowiada za szybką komunikację strony z przeglądarką, a także PHP w wersji 7.3 lub wyższej.
Na blogu przedstawiłem Wam trzy propozycje hostingu pod WordPressa na które warto zwrócić uwagę. Najtańszy hosting można już dopaść za 37,50zł za pierwszy rok. Wybór już należy do Was, ale niezależnie którą opcję wybierzesz myślę, że będzie to dobry wybór.
Całość porównania na moim blogu: https://laskowskikamil.pl/blog/jaki-hosting-pod-wordpress-ranking-2021/
*aktualizacja 28.12.2020