domena

Dział dotyczący opisu sprawdzonych rozwiązań. Znajdziesz tutaj m. in. tutoriale Wordpress.
no avatar
pawso
 
Posty: 3
Reputacja: 0 pkt
Od: 7 sty 2020, o 20:18

domena

przez pawso » 7 sty 2020, o 20:25

Witam, wiem że pewnie było wałkowane ale nie mogę znaleźć konkretnie tego o co mi chodzi.
mam gotową stronę w wordpressie
adres url wordpressa: witryna3000.nazwa.pl
adres witryny : witryna3000.nazwa.pl

Mam wykupioną domenę 3000.pl i teraz po wpisaniu tego adresu przenosi mnie na "witryna3000.nazwa.pl" a chciałbym żeby wszystko było wyświetlane jako 3000.pl bez adresów serwera, jak to zrobić dobrze, i żeby google też to widziały jako 3000.pl

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 191
Reputacja: 7 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: domena

przez seopst » 8 sty 2020, o 15:35

Dodałeś domene 3000.pl w panelu admin nazwy.pl? Chyba odpaliłeś wordpress na ich domenie tymczasowej.
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://seopst.pl

no avatar
pawso
 
Posty: 3
Reputacja: 0 pkt
Od: 7 sty 2020, o 20:18

Re: domena

przez pawso » 30 sty 2020, o 19:48

Mam 2 konta w nazwa.pl. Na pierwszym z tych kont mam serwer na drugim tylko domenę.
Na koncie 1 postawiłem wordpressa w oddzielnym katalogu np. www.strona1.nazwa.pl/katalog
wchodząc na tą stronę wyświetla się wordpress i w wordpresie w ustawieniach podany jest ten adres.

Na koncie nr. 2 mam domenę www.3000.pl i teraz chciałbym żeby ta domena była poprawnie przekierowana/ustawiona na www.strona1.nazwa.pl/katalog
Tak aby nie był widoczny w żaden sposób adres strona1.nazwa.pl/katalog i tak żebym mógł w ustawieniach wordpresa podać www.3000.pl

Co mam zrobić?

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 191
Reputacja: 7 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: domena

przez seopst » 30 sty 2020, o 19:59

Masz tego wordpressa już ukończonego czy jedynie tyle co po instalacji czyli "czystego"?
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://seopst.pl

no avatar
pawso
 
Posty: 3
Reputacja: 0 pkt
Od: 7 sty 2020, o 20:18

Re: domena

przez pawso » 3 lut 2020, o 16:27

Dobra już ogarnięte, dla tych którzy mieliby tą samą zagwostkę:
W panelu klienta nazwa.pl w którym mam tylko domeny, w ustawieniach domeny przekierowałem ją na drugą usługę w nazwa.pl
Potem wszedłem w active admin na konto serwera i tam dodałem domenę i przekierowałem ją na odpowiedni folder.
Następnie w ustawieniach wordpressa zmieniłem adresy na swoją domenę.pl i wszystko śmiga. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 3 lut 2020, o 17:06 przez pawso, łącznie edytowano 1 raz

Avatar użytkownika
seopst
Świeżak
 
Posty: 191
Reputacja: 7 pkt
Od: 18 maja 2015, o 17:08
Lokalizacja: PL

Re: domena

przez seopst » 3 lut 2020, o 16:47

No to bierz instaluj wtyczkę słowo kluczowe All-in-One WP Migration obsługa banalna i tą kopie stawiasz na prawidłowej domenie czyli w katalogu public_html folder z nazwa domeny a nie w jakis katalogach tymczasowych. Na prawidłowym katalogu (domena) instalujesz czystego wordpressa i zaraz instalujesz ta samą wtyczkę w/w,.. jedynie ustawiasz w linkach bezpośrednich identycznie jak w tym WP już istniejącycm w złym katalogu. Sprawdź od razu jak masz ustawione linki bezpośrednie i ustaw tak samo na tym czystym ...ja polecam opcje linki bezpośrednie "nazwa wpisu" będą przyjazne dla wyszukiwarek. Wejdź sobie na serwer poprzez FTP czyli np. FileZilla zalukaj jak wyglada struktura katalogów masz tam public_html i w nim powinna być domena czyli katalog o nazwie domeny i tam ma siedzieć Twój Wordpress
"...nie słodzę, pisze prawie jak jest." https://seopst.pl




  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Baza wiedzy Wordpress

Kto przegląda forum Wordpress

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron