Strona 1 z 1

gdzie wordpres cache'uje obrazy

PostNapisane: 24 sty 2017, o 09:35
przez kingnothing
Mam stronę opartą o szablon wordpress, ale grafiki były w zbyt dużym rozmiarze i strona wczytywała się bardzo długo. Znalazłem ścieżki do plików przez firebug, pobrałęm na dysk, skompresowałem mocniej i wgrałę na serwer do folderów w których się znajdowały, zamieniając je. Ale dalej np w page speed pokazuje mi stary rozmiar obrazka, podobnie jak zapiszę daną grafikę przez przeglądarkę to dalej jest stary rozmiar. Co robię źle? Dodam, ze czyściłem na serwerze plik public_html/wp-content/wfcache.

Re: gdzie wordpres cache'uje obrazy

PostNapisane: 24 sty 2017, o 10:43
przez kingnothing
problem rozwiązany zainstalowany był jetpack który gdzieś w chmurze sobie robił kopie plików, odinstalowany i jest już ok

Re: gdzie wordpres cache'uje obrazy

PostNapisane: 24 sty 2017, o 17:09
przez seopst
Same obrazy przecież można skompresować na potrzeby web np. irfanviewem