PolyAng "nie trzyma" strony

Informacje na temat przydatnych wtyczek, dyskusje, porady i pomoc w konfiguracji.
no avatar
Olajka
 
Posty: 13
Reputacja: 0 pkt
Od: 14 maja 2018, o 13:33

PolyAng "nie trzyma" strony

przez Olajka » 14 maja 2018, o 13:37

Mam 3 wersje językowe strony. Za pomocą PolyAng mam piękne ikonki do przełączania mdzy stronami, ale niestety nie mogę sobie poradzić z następującym zagadnieniem. Otóż wchodzę na np. stronę Kontakt, klikam na flagę eng i mam stronę po angielsku. Chciałabym teraz kontynuować przeglądanie innych stron po angielsku, ale kliknięcie którejkolwiek, przeładowuje mi stronę na polski. Dlaczego „nie trzyma” strony?

no avatar
bercik156
Świeżak
 
Posty: 154
Reputacja: 17 pkt
Od: 2 kwi 2017, o 06:59
Lokalizacja: Wa-Wa

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

przez bercik156 » 14 maja 2018, o 18:07

Ponieważ w PolyLang musisz stworzyć kilka custom menu (po jednym do każdego języka)

Czyli zakładając, że masz Polski, Angielski i Francuski musisz stworzyć np. menu_pl, menu_ang i menu_fr potem w zarządzaniu lokalizacjami ustawiasz odpowiednie menu do odpowiedniego jezyka.

Dodam jeszcze że po to jest to menu w kilku wersjach żeby linki były poprawne tj. https://wordpress.org.pl/pl/onas, https://wordpress.org.pl/eng/about itd.
Pomogłem? Polub / Podziękuj :) Ciebie to nic nie kosztuje a mi sprawi radość :D

no avatar
Olajka
 
Posty: 13
Reputacja: 0 pkt
Od: 14 maja 2018, o 13:33

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

przez Olajka » 14 maja 2018, o 18:17

hmm. raczej to już mam. http://maksymilianpawlowski.eu/wordpress/ chodzi mi o to, że jak jestem na np. Kontakt pl, a później przełączam go na ang, to mam kontakt ang. I później chcę poczytać "About me", klikam w to i jestem automatycznie przekierowywana na " O mnie", a chciałabym poczytać About me...

no avatar
bercik156
Świeżak
 
Posty: 154
Reputacja: 17 pkt
Od: 2 kwi 2017, o 06:59
Lokalizacja: Wa-Wa

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

przez bercik156 » 14 maja 2018, o 18:26

Ale jak chcesz to przeczytac jak widze ewidentnie link nie do about-me a do o-mnie :)

Polska wersja menu:
http://maksymilianpawlowski.eu/wordpres ... hp/o-mnie/
Angielska wersja menu:
http://maksymilianpawlowski.eu/wordpres ... hp/o-mnie/

Musi byc link w anglojezycznym menu do anglojezycznej wersji strony :)
Pomogłem? Polub / Podziękuj :) Ciebie to nic nie kosztuje a mi sprawi radość :D

no avatar
Olajka
 
Posty: 13
Reputacja: 0 pkt
Od: 14 maja 2018, o 13:33

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

przez Olajka » 14 maja 2018, o 19:49

Drogi Berciku156 :) Obawiam się, że głupnę. Wydaje mi się, że to tam... Gdzie i jak to ustawić, wskaż mi, poproszę.

no avatar
bercik156
Świeżak
 
Posty: 154
Reputacja: 17 pkt
Od: 2 kwi 2017, o 06:59
Lokalizacja: Wa-Wa

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

przez bercik156 » 14 maja 2018, o 19:58

Po kolei

Robisz 3 menu

Jedno polskie drugie angielskie i trzecie szwedzkie.

Czyli wiadomo tak jak masz teraz z tym ze w samym menu np angielskim musisz dla about zmienic link do podstrony. Czyli po prostu w menu klikasz na to about i zmieniasz link (odnosnik) na poprawny. Ewentualnie jesli nie masz opcji zmiany linka musisz dodać własny. Jest tam taka opcja. :)

Jak masz jakies watpliwosci zawsze mozesz dodac jakies screenshoty bo ja tez z pamieci Ci to pisze :)
Pomogłem? Polub / Podziękuj :) Ciebie to nic nie kosztuje a mi sprawi radość :D

no avatar
Olajka
 
Posty: 13
Reputacja: 0 pkt
Od: 14 maja 2018, o 13:33

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

przez Olajka » 14 maja 2018, o 20:19

Tak jak w pliku odnośnik? Całkiem na piechotę? To najpierw muszę opublikować stronę najpierw.
Dlaczego szwedzkie publikacje pokazują +, jak z któregoś menu przeklikuję na szedzkie publikacje, to one są?
Załączniki
strony.jpg
strony.jpg (74.31 KiB) Przeglądane 142 razy
wyglad_menu.jpg
wyglad_menu.jpg (67.14 KiB) Przeglądane 142 razy
odnosnik.jpg
odnosnik.jpg (40.73 KiB) Przeglądane 142 razy

no avatar
bercik156
Świeżak
 
Posty: 154
Reputacja: 17 pkt
Od: 2 kwi 2017, o 06:59
Lokalizacja: Wa-Wa

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

przez bercik156 » 14 maja 2018, o 21:19

Plus oznacza brak tlumaczenia, a jak w niego klikniesz mozesz dodac tlumaczenie :)

Kurde... Generalnie wyglada to tak ze jest ok i powinno Ci to dzialac. Chociaz pokaz jeszcze np to about me tzn rozwin to. :)
Pomogłem? Polub / Podziękuj :) Ciebie to nic nie kosztuje a mi sprawi radość :D

no avatar
Olajka
 
Posty: 13
Reputacja: 0 pkt
Od: 14 maja 2018, o 13:33

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

przez Olajka » 14 maja 2018, o 21:34

Wiem, tylko że to tłumaczenie jest - zerknij. Nie mam pouzupełnianych na sztywno odnośników. Czy mam to zrobić? Sądziłam, że to się robi automatycznie. Jeśli mam zrobić na sztywno, muszę najpierw opublikować stronę.
Załączniki
about_me.jpg
about_me.jpg (75.71 KiB) Przeglądane 131 razy

no avatar
bercik156
Świeżak
 
Posty: 154
Reputacja: 17 pkt
Od: 2 kwi 2017, o 06:59
Lokalizacja: Wa-Wa

Re: PolyAng "nie trzyma" strony

przez bercik156 » 14 maja 2018, o 21:44

Dobra juz wiem co zrobilas :D
Usun z menu ang to "about me" i dodaj "strone" o nazwie about me i obczaj czy dziala :)
Pomogłem? Polub / Podziękuj :) Ciebie to nic nie kosztuje a mi sprawi radość :D

Następna strona



  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Wtyczki Wordpress

Kto przegląda forum Wordpress

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość