Nowa podstrona

Dział luźnych rozmów, niekoniecznie związanych z Wordpressem.
no avatar
omo1988
 
Posty: 4
Reputacja: 0 pkt
Od: 4 kwi 2018, o 15:09

Nowa podstrona

przez omo1988 » 4 kwi 2018, o 15:13

Witam Serdecznie.

Jestem tu nowy, jak również nowy w wordpress i mam pewien problem.
Dostałem zadanie dodania nowej podstrony(na istniejącej już stronie), która będzie się otwierać przez klikniecie w obrazek danego projektu. Istnieją już 3: Elgin, Alba, Winnington.
https://ibb.co/fqZdgcObraz jak wyglada strona glowna

Z tego co się orietuje musze najpierw dodać nową strone. Co tez robie.
Dodawanie strony
https://ibb.co/dnMVux
Nastepnie aby mozna było wejść do tej strony przez zdjęcia „Projects” musze dodać odpowiednie informacje w: Apperance>Customize>Home page setings>Project Settings i dodac interesujaca mnie informacje.
Chce dodac Project EAST.
https://ibb.co/e81r1cTak to mniej wiecej wyglada

Niestety po wyedytowaniu „ustawien projectu” otrzymuje odnosnik do tego lecz niestety ma on adres …co.uk/# zamiast taki jak dodana nowa strona …co.uk/EAST

I teraz mam pytanie jak polaczyc te 2 rzeczy by po kliknieciu w Projekt EAST przejsc na strone tej że strony EAST?

Z gory dziekuje za informacje.

Avatar użytkownika
Fibbo
Bloger
 
Posty: 219
Reputacja: 25 pkt
Od: 20 mar 2017, o 10:55

Re: Nowa podstrona

przez Fibbo » 4 kwi 2018, o 15:29

Cześć,

z tego co widzę na stronie to linki do Elign, Alba i Winnington wyświetlają się poprawnie. Struktura na obecnej stronie wygląda następująco:
Obrazek

więc wydaje mi się że jeżeli zduplikujesz te elementy i podstrony (jeżeli jest taka możliwość) to bez problemu powinieneś mieć możliwość zmiany z np. Winnington na East.

Powodzenia! :)
I <3 Wordpress.

no avatar
omo1988
 
Posty: 4
Reputacja: 0 pkt
Od: 4 kwi 2018, o 15:09

Re: Nowa podstrona

przez omo1988 » 4 kwi 2018, o 16:17

Niestety wordpressa odpalilem wczoraj i jest to dla mnie nowość.
tutaj >> https://ibb.co/e81r1c jest właśnie opcja dodawania tych projectów. To co widać na stronie glównej i pojawia sie pod złym linkiem …co.uk/#

I jedynie co tutaj można zrobić to wpisać: Title (czyli te Algin, alba itd), dodać wyswietlane zdjecie i jakis tam dodatkowy opis.
W tym miejscu niestety nie widze żadnych opcji dublowania, dodawania jakiś linków czy czego kolwiek innego.

Ogladalem yt (ale tam raczej dodaja strony jako menu na gorze) przegladalem wszystkie opcje ale jakoś no nie wiem nie doszukalem sie czegos takiego.

Avatar użytkownika
Fibbo
Bloger
 
Posty: 219
Reputacja: 25 pkt
Od: 20 mar 2017, o 10:55

Re: Nowa podstrona

przez Fibbo » 4 kwi 2018, o 17:22

A możesz tymczasowo dodać tą pozycję? Bo wchodzę na stronę to tylko 3 są. Tak to mógłbym sprawdzić ew. jakie klasy ma itd. może udałoby się coś wymyślić.
I <3 Wordpress.

no avatar
omo1988
 
Posty: 4
Reputacja: 0 pkt
Od: 4 kwi 2018, o 15:09

Re: Nowa podstrona

przez omo1988 » 5 kwi 2018, o 09:09

Pozycja dodana.
Do tego pojawia sie tak jakby kopia tej samej pozycji o nazwie dcc.

Avatar użytkownika
Fibbo
Bloger
 
Posty: 219
Reputacja: 25 pkt
Od: 20 mar 2017, o 10:55

Re: Nowa podstrona

przez Fibbo » 5 kwi 2018, o 09:48

Sprawdziłem - struktura ta sama, ale po prostu bez tego <a href=" z linkiem obejmującego thumbnail i text. Niestety jedyne rozwiązanie jakie widzę to metoda prób i błędów oraz przeszukanie motywu pod względem skryptów i zahardkodowanych elementów. Bo ewidentnie wygląda to na "autorski" motyw "szyty na miarę".
I <3 Wordpress.

no avatar
omo1988
 
Posty: 4
Reputacja: 0 pkt
Od: 4 kwi 2018, o 15:09

Re: Nowa podstrona

przez omo1988 » 18 kwi 2018, o 15:14

Witam ponownie.

Poradzilem sobie z powyzszym problemem odziwo, bardziej przypadkiem no ale wazny jest efekt.

Mam nowe pytania, pytania amatorskie.
1. Czy jesli zaladuje nowy motyw[Themes] bede mógł wróc na swoj stary mowych z zachowanymi infroacjami czyli tak jak było przed zmiana motywu?

2. Używam motywu "Rambo" ?który jest tak troche biedny. Czy mógłbym do niego dodać nowe obszary widgetow tj: front page i tym podobne. Głównie zalezy mi na takich w ktorych bede mógł dodawac nowa zawartosc do strony głownej. W taki sposob jak wypelnia sie nowe strony [Troche htmlu, jakies zdjecia, tekst itd.]
W tej chwili moje widgety wygladaja tak: [url]https:/ibb.co/nciBbn[/url] Czyli mam sidebara i footera...

3. Mam również problem z ustawieniem strony statycznej. W innych motywach które zainstalowałem, i wprowadzałem zmiany w Live Previev, gdy wybierałem static page i podpinałem niezależnie jaka strone, która mam juz utworzona pojawiała sie ona na stronie głównej.
Na zasadzie Logo firmy, Baner, menu, service zostawał z domyslnej strony glownej, a wybrana statyczna strona zaczynała sie od połowy.
Natomiast w moim motywie Rambo to niestety nie dziala.

Dziekuje za infromacje z gory




  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Na "prawie" każdy temat

Kto przegląda forum Wordpress

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości