Auberge

Informacje na temat popularnych motywów Wordpress, tych darmowych jak i premium.
no avatar
aggaz30
 
Posty: 15
Reputacja: 0 pkt
Od: 12 cze 2017, o 08:30

Auberge

przez aggaz30 » 12 cze 2017, o 09:02

Korzystam z motywu Auberge. Moje pytanie brzmi czy da się ustawić tylko na głównej stronie stałą wysokość strony, tzn. żeby na głównej stronie widoczne było tylko zdjęcie i menu, a nie było widać nic pod spodem. Nie chciałbym na dole mieć białego tła z tytułem strony.

Avatar użytkownika
Fibbo
Bloger
 
Posty: 289
Reputacja: 28 pkt
Od: 20 mar 2017, o 10:55

Re: Auberge

przez Fibbo » 12 cze 2017, o 09:06

Domyślnie w opcjach tego nie znajdziesz, ale możesz rozwiązać to dodając tylko do stylu css dla strony głównej kod:
Kod: Zaznacz cały
.site-content {
      display: none;
}
I <3 Wordpress.

no avatar
aggaz30
 
Posty: 15
Reputacja: 0 pkt
Od: 12 cze 2017, o 08:30

Re: Auberge

przez aggaz30 » 12 cze 2017, o 10:27

Dzięki. Działa

no avatar
aggaz30
 
Posty: 15
Reputacja: 0 pkt
Od: 12 cze 2017, o 08:30

Re: Auberge

przez aggaz30 » 12 cze 2017, o 10:56

tzn. działa, ale nie do końca, nie mogę namierzyć pliku css tylko dla strony głównej. Mogę to ustawić dla wszystkich podstron. Jaką nazwę będzie miał css strony głównej, bo widzę wszytkie pliki css przez ftp, ale tego od strony głównej nie mogę namierzyć

Avatar użytkownika
Fibbo
Bloger
 
Posty: 289
Reputacja: 28 pkt
Od: 20 mar 2017, o 10:55

Re: Auberge

przez Fibbo » 12 cze 2017, o 14:14

Css jest globalny, musisz po prostu wpiąć ten kod tylko dla głównej np. za pomocą jakiegoś plugina. Albo usunąć sekcję site-content z szablonu z głównej (jeżeli takowy jest).
I <3 Wordpress.

no avatar
aggaz30
 
Posty: 15
Reputacja: 0 pkt
Od: 12 cze 2017, o 08:30

Re: Auberge

przez aggaz30 » 13 cze 2017, o 11:18

Nie ma takiej sekcji. A w jaki sposób to zrobić za pomocą tego plugina? Można by prosić jakoś tak łopatologicznie.

no avatar
aggaz30
 
Posty: 15
Reputacja: 0 pkt
Od: 12 cze 2017, o 08:30

Re: Auberge

przez aggaz30 » 21 cze 2017, o 09:34

Niestety nic z tym nie wymyśliłem. Nie znalazłem żadnej wtyczki, która by mi pomogła roziwązać ten problem.

Avatar użytkownika
Fibbo
Bloger
 
Posty: 289
Reputacja: 28 pkt
Od: 20 mar 2017, o 10:55

Re: Auberge

przez Fibbo » 22 cze 2017, o 07:45

Możesz użyć np. funkcji is_home - https://developer.wordpress.org/referen ... s/is_home/ , czyli do headera dopisujesz coś w stylu:
Kod: Zaznacz cały
<?php
if ( is_home() ) {
   echo '<style>
   .site-content {
      display: none!important;
   }
   </style>';
}
?>


ale tak jak wspominałem, jest to bardziej "obchodzenie" problemu niż jego rozwiązanie. ;) Niestety ten szablon nie pozostawia zbyt dużego pola do manewru i jeżeli wszystko miałoby być w zgodzie z "naturą" to bez generalnych przeróbek by się nie obeszło. :)
I <3 Wordpress.

no avatar
aggaz30
 
Posty: 15
Reputacja: 0 pkt
Od: 12 cze 2017, o 08:30

Re: Auberge

przez aggaz30 » 7 lip 2017, o 12:12

Niestety, nie zadziałało


Powrót do Motywy Wordpress

Kto przegląda forum Wordpress

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron